logo stranica

logodeblja mal crn

  • Bosona.net koristi automatski prijevod, te su moguće greške u prijevodima. Originalni jezik objave tekstova na bosona.net je bosanski jezik sa kojeg se mašinski prevodi na njemački, engleski i francuski jezik.

Muamer Zukić ( SDA )  pozvao je Trojku da ne traži opravdanja za antidržavna djelovanja koalicionih partnera.

"Trojka mora postaviti ultimatum koalicionim partnerima iz RS-a! Oko države nema igre i nema politikanstva!", napisao je Zukić.

Dalje je Zukić istakao da se sastanak u Konjicu ne smije pretvoriti u izlaz za Dodika, te da bi to bilo saučešništvo u rušenju Bosne i Hercegovine.

"Crvena linija je pređena!", naglasio je Zukić.

U nastavku slijedi cijelo oglašavanje Muamera Zukića, parlamentarnog zastupnika i predsjednika Kluba Bošnjaka u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine:

"Trojka mora postaviti ultimatum koalicionim partnerima iz RS-a! Oko države nema igre i nema politikanstva!

Crvena linija je pređena!

Zato Trojka ne smije, kao što je dosad činila, tražiti opravdanje za antidržavno djelovanje svojih koalicionih partnera.

Sastanak u Konjicu se ne smije pretvoriti u izlaz za Dodika i one koji žele srušiti Bosnu i Hercegovinu.

U bilo kakvim budućim razgovorima se može donijeti jedan od dva zaključka: Ili poništenje antidržavnih odluka Skupštine RS-a o Ustavnom sudu BiH, ili izlazak iz koalicije?! Svako treće rješenje je saučesništvo u rušenju Bosne i Hercegovine. Nećemo dozvoliti da se izdaja države predstavi kao kompromisno rješenje!

A mi ćemo kao opozicija biti na strani Države. Stat ćemo uz one koji donesu ispravne odluke, kao što ćemo stati na put onima koji izdaju državu i narod!"

  Reklame

 

 

Comments powered by CComment